A focizás i-jére a pont akkor tehető fel, ha nemcsak a lelkesedés adott játék közben, hanem a megfelelő felszerelés is. Ennek az egyik legfontosabb eleme vitathatatlanul a futballcipő, ami konkrétan hozzájárulhat az eredményes cselezésekhez, és persze a hálót repesztő gólokhoz.

Kinek érdemes focicipő vásárlásában gondolkodni?

Sokan úgy gondolkodnak, hogy ez a típusú felkészültség a profik privilégiuma. Aki csak hobbiszinten foglalkozik a labdarúgással, annak felesleges extra cipőt venni, megteszi az egyszerű sportcipő is.

A fenti okfejtés több ponton is hibádzik, de talán a leglényegesebb bukfenc benne, hogy a minőségi lábbeli nem a labdarúgás szintjének, vagy nem valamilyen kívülről érkező besorolásnak szól, hanem a sportembernek, akinek nem mindegy, hogy milyen cipőbe kényszeríti bele a lábait.

Puma Ultra például kitűnő választás, aminek a pozitívumai garantáltan nem egy szezonon át aknázhatóak ki. A speciális kialakítás arra hivatott, hogy a legoptimálisabb feltételeket biztosítsa a futáshoz. Azaz mind a stabilizálás, mind a kellő rugalmasság adott túl természetesen a specifikus párnázottságon. Ezek együttesen egy minőségében teljesen új futási élményt tesznek lehetővé, amiből az is következik, hogy a teljesítmény fokozódása is bezsebelhető. Mert nem mindegy, hogy milyen lábbeli szolgál talpak alá valóként.

Melyik márka termékét ildomos még közelebbről is megismerni?

Az Adidas Copa is olyan jellemvonások birtokosa, amik egyértelműen alkalmassá varázsolják a focizás körülményeinek megváltoztatására. Mert amikor az ember úgy érzi, hogy nem is szalad, hanem egyenesen szárnyal, akkor minden átalakul, és valahogy az addig elérhetetlennek tűnő dolgok is megközelíthető távolságba kerülnek.

Ami még a speciális cipő hordása mellett szól, az a megbízhatóság és a helytállóság. Ezeken keresztül a lábak egészsége is megőrizhető, ami hatalmas kincs, lévén rendszeres focizás mellett még fiatalként is elkerülhetetlenek a kisebb-nagyobb sérülések. Ám egy igazán futballozásra szabott cipővel a kellemetlenségek mértéke és száma is jelentősen csökkenthető.