A fürdőszoba berendezése sokszor nem könnyű feladat, Mert általában egy nem kifejezetten nagy helységet kell tudni alaposan kihasználni. Tágas fürdőszobák esetén könnyebb a helyzet, de ha tényleg szűk a hely, akkor az okos megoldások kerülnek előtérbe. Szerencsére számos olyan fürdőszoba bútor érhető el, ami megkönnyíti a dolgunkat, és olyan fürdőszobát varázsolhatunk a segítségükkel, ahol minden szükséges holmink kényelmesen elfér.

Mi kell egy fürdőszobába?

Amikor fürdőszoba bútorról beszélünk, sok mindent érthetünk alatta. Általában véve a kád, illetve a zuhanyzó nem tartozik ezek közé vessző, ahogy a WC, vagy a mosdókagyló sem, szintúgy a csaptelepek is más kategóriát képviselnek – ezeket szanitereknek hívjuk.

Fürdőszoba bútor alatt inkább a szekrényeket, polcokat értjük, amiben tároljuk azokat a holmijainkat, amikre a fürdőszobában van szükségünk. A fürdőszoba szekrény kiválasztása azért fontos része a történetnek, mert el kell benne férnie mindennek, amit a fürdőszobában használunk. Ellenkező esetben hamar megtelik a mosdó környéke, valamint a kád, illetve a zuhanyzó széle mindenféle flakonnal, ami nem nyújt túl esztétikus és rendezett látványt a fürdőszobában. Fürdőszoba bútorok széles választékát érhetjük el például a Butor-Mirjan24 oldalán.

Hogyan válasszunk fürdőszobaszekrényt?

fürdőszoba szekrény kiválasztása alapvetően két tényezőn múlik:

  • mekkora szekrény fér el a helységben
  • mennyi tárolókapacitása van szükségünk.

Ideális esetben ezt a két tényezőt nem nehéz összegyúrni, azaz könnyedén befér egy megfelelő méretű szekrény a fürdőszobába, ami minden cuccunkat elnyeli. Valószínűleg mondanunk sem kell, hogy az a legritkább esetben van így, és egy kicsit nagyobb körültekintést igényel a megfelelő fürdőszoba szekrény kiválasztása. Itt nyugodtan keresgélhetünk: https://www.butor-mirjan24.hu/206-furdoszoba-butor.

Fel kell mérni alaposan a rendelkezésre álló helyet, úgy a szélességet, mint a magasságot, valamint a mélységet. Általában a szélességet veszik alapul, azaz, hogy milyen széles szekrény fér el a fürdőszobában. Sokan ugyanakkor elfelejtik, hogy fölfelé, a plafonig általában nyugodtan lehet terjeszkedni, valamint a mélységgel is lehet játszani, nem feltétlenül muszáj a legkeskenyebb bútor mellett dönteni. Ha széltében nincs elég hely, akkor választhatunk magasabb szekrényt, illetve olyat, aminek mélyebbek a polcai.

Több az egyben bútorok

Mindemellett nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy egy bútor nem csak egyféle funkciót tölthet be. Valószínűleg mindannyian találkoztunk már például olyan a fürdőszobai tükörrel, ami szekrényt és rejtett. Ez is egy remek módja annak, hogy hatékonyan használjuk ki a helyet: ne egy egyszerű síktükröt tegyünk fel a falra, hanem olyan tükröt válasszunk, ami egyben szekrény is, ezzel megint csak nyerünk némi tárolókapacitást.

Jó szolgálatot tehetnek a kád, illetve a zuhanyzó környékére tehető rácsos sarokpolcok, fali polcok. Ezeken esztétikusan lehet tárolni a tusfürdőket, samponokat, balzsamokat, nem kell a kád vagy a zuhanytálca szélén sorakozniuk és rontaniuk az összképet. Ezek a polcok gyakran tapadókorongosak, így egyszerűen felrakhatók a csempére, nem kell hozzá fúrni.

Inspirációért, a megfelelő bútorokért érdemes alaposan szétnézni a kínálatban!