A home office munkát a járványidőszak óta egyre többen művelik. Ez pedig teljesen más munkarendet és hozzáállást kíván, mint ha bejárós munkánk volna. Nem árt tehát tudatosan felkészülni rá, és például olyan italokat fogyasztani, amelyeket egészséges módon segítik a munkánk hatékonyságát. Az alábbiakban bemutatunk pár izgalmas alternatívát az egészségtelen megoldások helyett.

Erős kávé helyett egy finom narancsos latte?

Az erős kávé ugyan képes arra, hogy hirtelen frissnek érezzük magunkat, viszont amilyen gyorsan érkezik a várt felfrissülés, olyan gyorsan el is múlik az. Ezen kívül az erős fekete még annak is képes bántani a gyomrát, aki egyébként jól bírja. Ha otthonról dolgozunk, akkor pedig sajnos hajlamosak vagyunk több kávét fogyasztani a megszokottnál – elvégre nincs főnök, aki ellenőrizné, hányszor állunk le kávézni, ugye? Ha folyamatosan eszpresszón élünk otthon, az nem csak egészségtelen, de komoly alvászavarokat is okozhat. Pontosan emiatt a hosszú, bő vízzel készült kávék alkalmasabbak a home office munkához. Viszont sokan nem kedvelik a vizezett kávét, ezért remek frissítőt készíthetünk belőle jéggel és narancslével kombinálva. Próbáljuk csak ki. Sokkal frissebbnek fogjuk érezni magunkat tőle és még az egészségünket is megkíméljük. Egyébként a tömény kávét török kávéval is helyettesíthetjük, és egy jó kávédaráló bevetésével egészen izgalmas török kávékülönlegességeket készíthetünk.

Cukros üdítők helyett mézes élmény almaecettel

A természetesen erjesztett almaecet rendkívül jótékonyan hat az egészségünkre, azt viszont kevesen tudják, hogy nagyon frissítő italokat tudunk készíteni belőle. A rómaiak az ecetes vizet régen hasonlóképpen használták, mellesleg nem véletlenül. Megfelelő hígításban egy finom almaecetes szóda némi mézzel isteni üdítőt eredményez, és olyan frissen tart, mintha legalább energiaitaloztunk volna.

Álmosító tea helyett frissítő fekete teák és gyömbérek

A teák rendkívül jó frissítők, ha megfelelő módon használjuk őket. Kevesen tudják, de a valódi teából a zöld inkább nyugtat, amíg a fekete élénkítő hatással bír. Home office-hoz értelemszerűen az utóbbira van szükségünk. Ezért érdemes minőségi fekete teákkal kísérletezni. Ezt akár angol módra is elkészíthetjük, valamint gyömbérrel. A gyömbér egészen különleges ízvilágot eredményez a fekete teával, amely pluszban élénkítő hatást ad az italnak.