A pénzügyi helyzet, a módszerek folyamatosan változnak ahogy új, innovatív megoldások jelennek meg a piacon. A kereskedőknek muszáj felkészülniük a jövőre, ha a későbbiekben is versenyképesek akarnak maradni. Alapból nehéz lépést tartani, de egy megfelelő partnerrel a legnagyobb kihívásokat is könnyedén teljesíthetjük.

Izgalmas, de egyben kihívásokkal teli jövő vár a kereskedőkre

Változó világunkban még nehezebb magabiztos előrejelzéseket készíteni, de az biztos, hogy aki nem képes tartani a tempót a változásokkal, új technológiákkal, rövid időn belül le fog maradni a piaci versenyben. Egy kereskedőnek egyedül szinte lehetetlen ezt a feladatot teljesíteni, ezért is van szükség egy minőségi pénzügyi partnerrel. A BizPay által kínált szolgáltatások mindenki számára megoldást jelentenek, amelyeket ráadásul széles körben lehet használni. Nagyon izgalmas jövő áll előttünk, kezdve az új technológiákkal, mint amilyen a blokklánc és a kriptovaluta.

Rengeteg lehetőség nyílhat meg előttünk azzal, hogy a kriptovaluta lassan, de biztosan egyre inkább betör a mainstreambe. Még mindig nem elfogadott fizetési mód széles körben, de próbálkozásokból nincs hiány. Nyugaton folyamatosan növekszik azon vállalkozások száma, amelyek elfogadják a kriptovalutát a fizetés során. Az online startupok, cégek és nemzetközi ügyfelek esetében ez egy közkedvelt választás. A kriptovaluta egyik legnagyobb előnye, hogy a világon bárhol használható, ráadásul tranzakciós díjat sem kell fizetni.

A blokklánc technológia a tranzakciók kezelését is forradalmasítja. Ez a megoldás áll a kriptovaluták, így a bitcoin mögött is, de ezenkívül még számos más felhasználási területe van. A blokklánc tulajdonképpen egy elosztott adatbázis, ami biztonságosan és átláthatóan rögzíti a tranzakciókat. A pénzügyi szolgáltatásoktól kezdve az ellátási lánc kezeléséig mindent forradalmasíthat.

Megváltozik a pénzintézetek szerepe is

Az új technológiák megjelenésével a bankok funkciója is át fog alakulni. A peer-to-peer fizetéseknek köszönhetően az emberek már anélkül is utalhatnak pénzt, hogy az bankon vagy más harmadik fél intézményén keresztül menne át. A digitális valuták térnyerésével megkerülhetőek lettek a pénzintézetek. Az új helyzethez a bankoknak is alkalmazkodniuk kell, hogy a jövőben is relevánsak maradjanak.

Bármit hozhat a jövő

Könnyedén megjelenhet egy olyan technológia viszonylag a “semmiből”, ami rövid időn belül megváltoztathatja a pénzügyekről kialakult képet, normákat. A blokklánc és a kriptovaluta is két olyan megoldás, amiről bő 10 évvel ezelőtt nagyon keveset vagy szinte semmit nem tudtunk. A pénzügyi befogadás az évek folyamán erősödni fog, olyanok is hozzáférést kapnak a pénzügyi termékekhez, szolgáltatásokhoz, akik a hagyományos rendszerből (bankszámla) ki vannak zárva. Egy ilyen változó világban mindenképpen szükség van a megfelelő partnerre a kereskedőknek.