Unod már a sablonos csempét a fürdőben? Szeretnéd, ha ez a helyiség is tükrözné egyéniségedet és stílusodat? Akkor ne félj kísérletezni a különleges burkolatokkal! Néha már egy kis izgalmas felület is elég ahhoz, hogy feldobja a teret és egyedivé varázsolja a fürdőszobádat.

Felújítás előtt érdemes lehet tájékozódni, melyek a hidegburkolat fajtái, így könnyebben megtalálhatod azt amelyik nemcsak hangulatát illetően, de tartósságát, biztonságosságát tekintve is ideális számodra.  

Egy csipetnyi izgalom mozaikkal 

Nem kell az egész fürdőszobát átalakítani ahhoz, hogy egyedi hangulatot teremts. Már egyetlen falrészlet különleges burkolattal való díszítése is feldobhatja a teret. Válassz élénk színű, mintás csempét, vagy díszítsd a falat mozaikkal! A mozaikok rengeteg színben és formában kaphatóak, így biztosan találsz olyat, ami illik a fürdőszobád stílusához. Akár változatos mintát is kirakhatsz belőlük, hogy igazán egyedivé varázsold a teret. 

Természet ihlette harmónia 

A terméskő és a fa meleg, természetes hangulatot kölcsönöz a fürdőszobának. A travertin, a mészkő, a pala vagy a gránit elegáns és időtálló burkolatot biztosít. A fa burkolatok rusztikus hangulatot teremtenek, de modern fürdőszobákban is jól mutathatnak. A fa és a kő kombinálása is remek megoldás lehet. Képzeld el, ahogy a fa meleg színei harmonizálnak a kő hideg eleganciájával – igazi luxusfürdőszoba hangulatot teremthetsz! 

Háromdimenziós csempék 

A háromdimenziós burkolatok igazi látványossággá varázsolhatják a fürdőszobát. A térbeli minták játékossá és izgalmassá teszik a falakat, és egyedivé varázsolják a teret. Az egyszerűbb mintákkal nagyobb felületeket fedhetsz be, míg a változatos, apróbb minták ideálisak kisebb díszítőfelületek, csíkok létrehozásához. Válassz geometriai mintákat, virágmotívumokat, vagy akár absztrakt formákat – a háromdimenziós burkolatokkal csak a fantáziád szab határt.  

Mire figyeljünk a különböző burkolatok kombinálásakor? 

Fontos, hogy a burkolatok harmonizáljanak egymással színben, stílusban és anyagban. Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd ki egy lakberendező vagy burkoló szakember tanácsát. A különleges csempék lerakása, illetve a különböző burkolatok kombinálása egyébként is szakértelmet igényel. A szakszerű felhelyezés pedig garancia a tartós és esztétikus eredményre. 

Ha inspirációra vágysz, vagy egyszerűen csak szeretnéd élőben megtekinteni, megtapintani a burkolatokat, a Merkbau Fürdőszobaszalon Szegeden hihetetlen választékkal és szakértő segítséggel vár, hogy kiválaszthasd azt a burkolatot, amivel végre a fürdőszobád is tükrözni fogja egyéniségedet.  

Fotó forrása: Unsplash