A hagyományos szendvicsek mellett ma már léteznek egészségesebb, különlegesebb ízvilágú változatok is. Melyek jó választást jelentenek akár az irodában is, egy workshop vagy konferencia szünetében, vagy akár egy közös reggelizés alkalmával is. 

A szendvics előnyei

Egy szendvics jó választás akkor, ha nincs sok időnk enni. Ilyenkor is fontos azonban, hogy amit magunkhoz veszünk, az egészséges és tápanyagdús legyen. A catering rendelést nyújtó Ordit.hu is ügyel erre, hisz kiváló vendéglátó cégek, éttermek és cateringszolgáltatók kínálatát gyűjtötte egy csokorba. 

Így biztosít bekészítést az irodába, kisebb vagy nagyobb rendezvényekre. Szendvicsek, hidegtálak, sütemények, gyümölcsök és saláták – a kínálat széles. És egészséges. Mint például amilyen az avokádós szendvics. 

Az avokádó dicsérete

Egészséges zsírok, vitaminok és ásványi anyagok – ez az avokádó, amit akár a szendvicsünkre is tehetünk. Szép zöld színű és számtalan módon variálható, jól eltelít és tápanyagokban gazdag. Az avokádó előnyei elvitathatatlanok. 

Jó hatással van a szív- és érrendszerre, kitűnő antioxidáns, és mivel az íze semleges, számtalan módon variálható, édes és sós krémek alapjául is szolgálhat. Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, A-, B-, C- és E-vitamint is tartalmaz, és van benne kálium, foszfor, vas, nátrium, kalcium és magnézium is. 

Szendvicsben is jól működik 

Catering bekészítéseken általában a kisebb, esztétikus megoldások a nyerők. Ilyenkor valóban egy-két harapással meg tudjuk enni a szendvicset. Kényelmes és gyors, nem mellesleg – különösen ha avokádó is kerül rá – tápanyagdús ételeknek számítanak. Jól eltelítenek, sokáig jóllakottnak érezzük magunkat, tele energiával. 

Maga a szendvics egyébként a 18. században született, és nevét Lord Sandwichről kapta. A lord a legenda szerint nagyon belefeledkezett a kártyázásba, és fel sem állt az asztaltól, hogy egyen valamit. De mivel éhes volt, megkérte a komornyikot, hogy vigyen neki két szelet kenyér közé csomagolva egy szelet hideg sültet. Így született meg a szendvics. 

Az osztálykirándulások, családi túrák, nyaralások gyorsan és könnyen elkészíthető és kényelmesen fogyasztható fogása. Két kenyér közé gyakorlatilag bármit tehetünk. A szendvicsek azonban nem csak ilyenek lehetnek. Egyetlen kenyérszelet, bagel vagy croissant is lehet az alap, erre pedig szintén csupa finomságot tehetünk, mindezt esztétikusan elrendezve, hogy egy catering asztalon is megállja a helyét.

A semleges ízű avokádó is igen sokoldalúan beilleszthető a szendvicsbe, akár guacamoleként is, de ha édes ételekhez szeretnénk felhasználni, banánnal, gyümölcsökkel, csokoládéval is jól működik. 

A sós változatokhoz ízben remekül passzol a sonka, a füstölt lazac, a tonhal, de a sajtfélékkel is jól harmonizál. Tojáskrémmel, zöldségcsírákkal, paradicsommal, és például a rukkolával is remek párost alkot. Így azok is megtalálhatják a fogukra valót, akik például nem esznek húsféléket, tejtermékeket.